Dronken student (18) in Leuven uit ijskoude Dijle gered

Vertommen
Voor een 18-jarige dronken student  is zijn avondje uit in Leuven afgelopen nacht bijna faliekant afgelopen.  De jongeman was even na 2 uur in onbekende omstandigheden in de buurt van de Tervuursevest in het ijskoude water van de Dijle gesukkeld. Hij slaagde er niet in om op eigen kracht weer uit het water te komen. 

Enkele bewakingsagenten van de universiteit hoorden gelukkig hoe de student uit de Dijle trachtte te raken. Met hun hulp slaagde hij er toch in. Het onderkoelde slachtoffer had geen schoenen meer aan, maar wilde toch naar huis. Voor de zekerheid werd hij echter toch overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

De patrouilles van de Leuvense politie moesten vannacht een paar keer tussenkomen voor vechtpartijen tussen groepjes feestvierders in het uitgaanscentrum. Daarbij vielen enkele gewonden. Bij een eerste schermutseling tussen twee groepen kregen een 21-jarige dame en haar 24-jarige vriend klappen van onbekenden. De twee werden met verwondingen in het aangezicht overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

Bloedende hoofdwonde

Bij een tweede geval van agressie sloeg een 21-jarige persoon die dronken was met een glas op het hoofd van een 23-jarige man waarmee hij een discussie had. Het slachtoffer werd met een bloedende hoofdwonde overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. De dader, die zelf gewond raakte aan de hand, werd na verzorging in het UZ Gasthuisberg opgesloten in de politiecel om er zijn roes uit te slapen. Het aantal meldingen van dronken personen die op straat ronddoolden of werden aangetroffen, was op minder dan één hand te tellen.

 Een 17-jarige studente uit Tervuren die op een feestje te veel had gedronken, werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Het was een vriendin die de hulpdiensten verwittigde omdat deze nog amper op haar benen kon staan. 

De Leuvense brandweer trok vorige week nog aan de alarmbel. Zij moeten jaarlijks meer dan 300 zatte studenten van de Leuvense straten komen oprapen. Het gebeurt steeds vaker dat feestvierders zatte vrienden uit hun gezelschap achterlaten, iets waar de universiteit erg bezorgd om is.

Een studente valt door overdreven alcoholgebruik in slaap op een straathoek. (archieffoto 25 september 2015)
Vertommen Een studente valt door overdreven alcoholgebruik in slaap op een straathoek. (archieffoto 25 september 2015)4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris De Wever

  Dus volgens sommigen staat op een jeugdzonde de doodstraf? U bezuipen getuigt niet van voorbeeldig gedrag, maar ik weet niet of de helden die hier nultolerantie prediken, nog nooit eens met iets over de schreef gegaan zijn...

 • Rik Bogaert

  Had hem laten liggen! De ouders werken zich krom en de studenten hangen het varken uit tijdens de week! Op kot gaan moest en ze afschaffen. Indien ze willen ver gaan naar school moeten ze maar wat vroeger opstaan en met de fiets 100 km rijden. Ipv te zuipen zullen ze dan moe zijn s'avonds en goed slapen......zonder tevzuipen!

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Laat die toekomstige elite dit zelf betalen of hun ouders ! En een voorbeeld straf ook voorzien .

 • Albert dombree

  ik dacht dat ze daar waren om te studeren , volgens velen word er meer gezopen dan gestudeerd