Dronken NAVO-officier randt onenightstand aan na barbecue:
twee jaar met uitstel

Militair vernietigde achteraf sim-kaart

Het rondpunt aan de NAVO-luchtmachtbasis in Kleine Brogel (Peer). De veiligheidsofficier kroop in 2012 dronken in zijn wagen na een barbecue op de basis.
photo_news Het rondpunt aan de NAVO-luchtmachtbasis in Kleine Brogel (Peer). De veiligheidsofficier kroop in 2012 dronken in zijn wagen na een barbecue op de basis.
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een veiligheidsofficier van de NAVO-luchtmachtbasis in Kleine-Brogel (Peer) veroordeeld tot twee jaar met uitstel voor de aanranding van een vrouw uit Kinrooi. De man is ook voor vijf jaar zijn rechten kwijt. Ook die straf is met uitstel.

Na een barbecue op de luchtmachtbasis in 2012 reed de man naar Kinrooi. Tijdens de rit belde hij verschillende keren naar de vrouw met wie hij enkele jaren voordien een onenightstand had gehad. De vrouw wilde niet dat hij naar haar woning kwam en zette haar gsm af om te voorkomen dat de man haar opnieuw zou bellen. Rond middernacht stond de dronken man plotseling voor haar deur en begon hij daar zoveel kabaal te maken dat ze hem uiteindelijk toch binnenliet.

Overnachten

De man mocht blijven overnachten omdat de vrouw niet wilde dat hij opnieuw dronken achter het stuur zou kruipen.  In de loop van de nacht randde de man de vrouw aan. 

De dag erop stuurde hij enkele sms-berichten waarin hij zich excuseerde. Daarna vernietigde hij de sim-kaart van de telefoon waarmee hij de vrouw de avond voordien belde en de berichten had verstuurd. Op die manier probeerde hij de gebeurtenissen te verbergen voor zijn vrouw en oversten.

Nadat de vrouw klacht neerlegde, verloor de man een tijdlang zijn veiligheidsmachtiging om op de basis in Kleine Brogel te mogen werken. Aan de vrouw uit Kinrooi moet de officier een schadevergoeding van 3.500 euro betalen.
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois stras

  oei, 2 jaar met uitstel ,da's dus niets van straf !! niet te geloven hé

 • Boer Harms

  Met uitstel?

 • Verstraeten Dirk

  pffff onbegrijpelijk.... en waar is nu #metoo....

 • Yves Van Rossem

  een schadevergoeding van 3.500 euro ... is dit een straf voor dergelijk misdrijf ?

 • Danny Clabots

  Strafrechterlijk 2 jaar met uitstel. Tenzij dit verandert is, volgt echter nog een statutaire maatregel. Wie veroordeelt wordt tot een gevangenisstraf van minstens 1 maand, zelfs met uitstel, wordt normaal gezien gedegradeert en ontslagen. Dus normaal gezien is hij niet zo zacht gestraft als het lijkt.