Dronken Glenn Janssens ramt gevel en pleegt vluchtmisdrijf

In Zeveneken, deelgemeente van Lochristi, is gisterenavond een auto aan hoge snelheid ingereden op een gevel van een woning. Aan het stuur van de wagen zat Glenn Janssens, de zaakvoerder van het Lokerse signalisatiebedrijf die in opspraak kwam in een fraudedossier. De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf, zegt de lokale politie. Hij liet zich verzorgen in het ziekenhuis van Lokeren en wordt door de politie van Lokeren ondervraagd over het ongeval. Het parket van Gent meldt vandaag dat Janssens onder invloed was van alcohol.

Overdreven snelheid
Het ongeval gebeurde rond 21 uur in de straat Bastelare in Zeveneken. Glenn Janssens reed met zijn Bentley in de richting van Lokeren. De wagen week naar links van zijn baan af, volgens de politie regio Puyenbroeck vermoedelijk door overdreven snelheid. De wagen ramde een geparkeerde auto. De geparkeerde auto was total loss. Het linkervoorwiel van de Bentley was vernield, waardoor de wagen onbestuurbaar werd.

Voorgevel zwaar beschadigd
De Bentley ramde ongeveer honderd meter verder de gevel van een woning in de straat. De voorkant van het huis werd zwaar beschadigd. De brandweer moest het huis stutten. De bewoners, een bejaard koppel, werden ter verzorging naar het ziekenhuis gebracht maar werden niet opgenomen.

Ravage
De wagen van Janssens kwam pas tweehonderd meter verder tot stilstand. De Bentley had nog onder meer een elektriciteitskast, een hekken en een betonpaal geraakt. De politie spreekt van een ravage op straat. De brandweer van Lochristi maakt de rijbaan momenteel vrij.

Onder invloed
Glenn Janssens is in tegenstelling tot eerdere berichtgeving niet zwaargewond, maar heeft enkel lichte verwondingen aan het gezicht. Het is nog onduidelijk hoe hij naar het ziekenhuis in Lokeren werd gebracht, maar volgens de politie pleegde hij vluchtmisdrijf. De politie van Lokeren heeft Janssens in het ziekenhuis ondervraagd over het ongeval. Uit onderzoek blijkt dat Janssens onder invloed was van alcohol. Zelf verklaarde hij dat pas na het ongeval alcohol te hebben gedronken. Het rijbewijs van Janssens, dat momenteel onvindbaar is, wordt ingetrokken. (belga/ka)