Dronken chauffeur sleurt Brusselse agent 25 meter mee

Een politieagent is gisterenavond in Brussel over een afstand van 25 meter meegesleurd door een voertuig dat op de vlucht was geslagen richting Elsene. De dronken bestuurster van de wagen, de 32-jarige Justine D., werd in haar woning in Elsene opgepakt. Haar rijbewijs werd ingetrokken en ze werd doorverwezen naar het Brusselse parket. De agent werd naar het ziekenhuis overgebracht en is arbeidsongeschikt.

Aanrijding
De politie kwam gisteren rond 22 uur ter plaatse na een aanrijding tussen twee wagens op de hoek van de Baillistraat en de Livournestraat. Eén van beide chauffeurs ging meteen naar het commissariaat op vraag van de agenten. De bestuurster van de andere wagen deed alsof ze wilde telefoneren in haar auto en startte haar wagen.

Tussen raampje
Een agent stak zijn arm in het voertuig in een poging de motor af te zetten. De bestuurster deed haar raampje dicht, waardoor de arm van de agent vast kwam te zitten, en vertrok. De agent werd 25 meter meegesleurd, maar kon zich losmaken en kwam op de weg terecht.

Gearresteerd
De dronken vrouw reed door naar haar woning in Elsene. Thuis werd ze niet zonder problemen gearresteerd en naar het commissariaat meegenomen. Daar werd een proces-verbaal opgesteld voor slagen en verwondingen van een agent, vluchtmisdrijf, dronkenschap en verkeersongeval. (belga/tdb)