Dronken bestuurder met 100 km/uur door zone 30

PHOTO_NEWS
De Leuvense politie heeft vanochtend een dronken bestuurder uit het verkeer gehaald die in Heverlee met een snelheid van meer dan honderd kilometer per uur door de zone dertig scheurde in een woonwijk. De 27-jarige man uit Bierbeek moest zijn rijbewijs meteen inleveren voor 14 dagen.

Een patrouille had de bestuurder rond vijf uur opgemerkt toen hij met hoge snelheid door de Kardinaal Mercierlaan reed. De snelheidsmeter van de politiewagen gaf meer dan 100 km per uur aan. Tegen eenzelfde snelheid ging het doorheen de Hertog Engelbertlaan richting Waversebaan. De bestuurder werd aan de kant gezet en legde een positieve ademtest af.

Precies een dag eerder onderschepte de lokale politie nog een bestuurder die was opgevallen door zijn gevaarlijke rijgedrag. De 22-jarige man uit Geldenaken werd zaterdagochtend even na 5 uur in de Naamsestraat aan de kant gezet door een politiepatrouille. De man legde een positieve ademtest af. Bovendien bleek de verzekering van zijn wagen vervallen te zijn. De wagen werd door de takeldienst versleept naar de stallingsplaats van de politie. In opdracht van het parket werd het rijbewijs van de twee bestuurders meteen ingetrokken voor twee weken.