Dronken bestuurder maait motorfietser van de weg: motard overleden, 15-jarige passagier zwaargewond

Archiefbeeld.
Toon Royackers Archiefbeeld.
In het Waalse Jemeppe-sur-Sambre is een 40-jarige motorrijder om het leven gekomen nadat hij werd aangereden door een auto. De 15-jarige dochter van de bestuurder, die achterop zat, raakte zwaargewond. Dat meldt het parket van Namen, dat er nog aan toevoegt dat de autobestuurder te veel gedronken had. 

Het ongeval gebeurde gisteren in de vooravond op de N90. De bestuurder wilde links afslaan en verleende daarbij geen voorrang aan de motorrijder die uit de tegenovergestelde richting kwam. De bestuurder en zijn passagier, zijn vijftienjarige dochter, werden van het voertuig geslingerd. De man overleefde de aanrijding niet, zijn dochter werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens het parket had de autobestuurder te veel gedronken. Het meisje verklaarde aan de politie dat de bestuurder bovendien geprobeerd zou hebben vluchtmisdrijf te plegen.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • chris velde

  Uit eigen ervaring in een gelijkaardig ongeval (gelukkig met betere afloop). Oorzaak ligt niet (alleen) in de alcohol. Bestuurders van auto's schatten een mototvoertuig slecht in (vooral als zij linksaf moeten en de motard op hun afkomt)… Natuurlijk spreekt de alcohol zeker niet in het voordeel, de poging tot vluchtmisdrijf nog minder. Maar er moet meer aandacht geschonken worden aan motards!

 • Yana Verdonck

  Ik rij al jaren heel Europa rond met de moto en het slechtste land om in te rijden is Belgie. In andere landen wordt rekening gehouden met moto's maar hier worden we aanzien als verkeershooligans....

 • ROBERT GERTS

  Ik rijd al 40 jaar met zware motoren. In 40 jaar zag ik een hele evolutie t.o.v. moto’s! 1:zelfs mensen die NIET kunnen fietsen, rijden met motor!?? 2: Een wagen liet je door bij stilstaande file, terwijl ze je nu juist dichtrijden! “Ik stil, moto stil”, vermoed ik. En wat NIET met het aantal wagens te maken heeft is : VLAK voor je neus de baan oprijden! Zeker SUV’s! Dat gebeurde nooit. Nu, reflecterende kledij, licht aan : ZIJ zijn meester op de weg! Vandaar zoveel doden!

 • johan vankeirs

  Waarom is dit alledaagse kost? Gewoon om dat de straffen en de pakkans veel te klein is en de rechtbanken veel te lichte straffen uitspreken.Auto's aanslaan,zware straffen en geld boetes.De slachtoffers hebben veel te dikwijls levenslang of de dood tot gevolg!

 • flip v.d. berg

  voor wie nultolerantie ; ben weyts !! motorijders zijn 90% van de ongevallen in hu recht !!! (zeggen statistieken, en de werkelijkheid is ook zo) en zij mogen geen alcohol nuttigen ? lachwekkend dit land