Dronken automobilist rijdt man dood in Doornik en sleurt fiets van slachtoffer nog meer dan 4 kilometer mee

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Doornik een fietser door een auto aangereden. Het slachtoffer, een in 1967 geboren man, overleed ter plaatse.

De aanrijding gebeurde op de autoweg van Douai naar Doornik. De bestuurder van de auto is een 27-jarige man uit Doornik. Op het moment van de feiten verkeerde hij in verregaande staat van dronkenschap. Tijdens zijn vlucht sleurde hij meer dan vier kilometer lang de fiets van het slachtoffer mee. De man werd vrijdagnacht nog opgepakt. Er is een onderzoek gestart wegens onvrijwillige doodslag, zo is vandaag bij het parket van Doornik vernomen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Serge Surmont

  Onvrijwillige doodslag??? Als je het besluit neemt te drinken, dan veranderd dit in vrijwillige doodslag... Drank maakt veel meer doden dan andere harddrug.

 • guido vermeyen

  onvrijwillige doodslag..als je dronken rondrijdt ben je een potentiele moordenaar,wordt echt tijd dat dit verandert in vrijwillige doodslag, omdat je geen controle meer hebt op je verstand, en dat (zou )weet je als je vertrekt met de auto....uw beslissing.

 • Jan Verstrepen

  Iemand doodrijden en dan nog zijn fiets 4 km meesleuren is geen onvrijwillige doodslag meer maar een moord voor hetzelfde geld sleurde hij het lichaam van die mens mee. Vrijwillige doodslag is het juiste woord.

 • wim rooyakkers

  Dan ben je toch echt goed bezopen als je nog 4 kilometer een fiets mee sleurt, rijbewijs voor altijd kwijt.