Exclusief voor abonnees

Drones voeren vanaf volgend jaar transport uit tussen onze ziekenhuizen

Illustratie. De drones waarmee gevlogen wordt zijn nog in ontwikkeling.
ANP Illustratie. De drones waarmee gevlogen wordt zijn nog in ontwikkeling.
Vanaf volgend jaar zullen drones met medische pakketten over en weer vliegen tussen Vlaamse ziekenhuizen. Bedoeling is om zo de files op de weg te vermijden. In het luchtruim waar de drones zich bevinden - tussen grondniveau en 150 meter hoog - is het nu nog niet al te druk.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Vandriessche

    Daar gaan we, wat als zo'n drone met een medisch pakket neerstort of verkeerd aflevert? Wij als burgers mogen geen drones gebruiken zonder attesten omdat het gevaren in het luchtruim oplevert en die dingen zullen dan geprogrammeerd en ongecontroleerd rondvliegen met medisch info of medicatie! Misschien kunnen we de volgende verkiezingen ook doen via drones die kiesbrieven rondvliegen, dan hoef ik niet extra vroeg op te staan op een zondag en mij niet te verplaatsen.

  • Piere Debieste

    En hoe weten die drones Dat er een tegenligger afkomt of zijn het van die zwaardere dingen die schade aanrichten in geval van maar radar aan boord hebben.????