Drone vliegt over kerncentrale van Doel

Een drone is vandaag over de nucleaire centrale van Doel gevlogen. Dat meldt Electrabel in een persbericht en wordt bevestigd door het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde.

"Wij kunnen bevestigen dat het parket Oost-Vlaanderen een onderzoek voert naar de drone die boven de kerncentrale van Doel gemeld werd", zegt woordvoerster Caroline Jonckers. "Maar meer info wordt op dit ogenblik niet verstrekt."

Het was Electrabel zelf dat eerder op de dag liet weten dat er een drone over de nucleaire site van Doel gevlogen was. "Het toestel werd onmiddellijk opgemerkt door de ploegen van Electrabel. De bevoegde instanties zijn op de hoogte gebracht en de politie is ter plaatse gegaan", stond in een persbericht.

Electrabel is al een tijdje extra waakzaam voor drones boven de centrales. De nucleaire waakhond FANC en het overkoepelende terreurorgaan OCAD hadden Electrabel eerder deze maand gevraagd extra waakzaam te zijn. Dat deden ze na aanhoudende incidenten met drones bij Franse kerncentrales.

Het bedrijf herinnert eraan dat het verboden is om over de nucleaire sites te vliegen. Electrabel heeft een systeem om die drones te detecteren.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels