Dringende herstellingen aan brug op E17 Kortrijk: tot 8 km file verwacht

Foto ter illustratie.
BELGA Foto ter illustratie.
Zaterdag 28 mei starten dringende herstellingswerken aan de brug op de E17 over de Luipaardstraat, op de grens tussen Kortrijk en Harelbeke. De werfzone ligt net voorbij oprit 3 Kortrijk-Oost in de rijrichting Gent. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht zeer ernstige verkeershinder in de richting van Gent met tot 8 km file in de spits.

De brugdekvoeg is beschadigd en moet snel hersteld worden omdat de brug anders verdere schade zal oplopen waarbij mogelijk gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor het verkeer. De werken zijn onvoorzien en dringend, waardoor er geen afstemming met andere werven in de omgeving mogelijk was, aldus Wegen en Verkeer West-Vlaanderen.

Zaterdag plaatst de aannemer de signalisatie. Het verkeer wordt tijdelijk over één rijstrook geleid. Vervolgens wordt er in twee fasen gewerkt waarbij het verkeer telkens van 3 rijstroken naar 2 versmalde rijstroken wordt gebracht.

De uitvoeringstermijn is afhankelijk van het weer en de omvang van de schade die moeilijk in te schatten is. Er wordt gestreefd de werken zo snel mogelijk te beëindigen, luidt het.

Wegen en Verkeer verwacht zeer ernstige verkeershinder in de rijrichting van Gent met tot 8 km file in de spits. Ook ter hoogte van de wisselaar Aalbeke op de E403 (A17) kan de verkeersdoorstroming in beide rijrichtingen hinder ondervinden. In de rijrichting Frankrijk op de E17 wordt ter hoogte van de werfzone geen bijkomende verkeershinder verwacht.