Drietal houdt 16-jarige gevangen en slaat 'm in aangezicht

rv
Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn vandaag twee mannen en een vrouw verschenen die een 16-jarige en zijn vriendin hebben opgesloten, geslagen en bestolen. De jongen diende klacht in bij de politie en werd tien dagen later opnieuw zwaar aangepakt. Omdat hij nog steeds getraumatiseerd is, vroeg zijn advocate de aanstelling van een deskundige waardoor de zaak in het voorjaar wordt verdergepleit.

De jongen was op 11 februari van dit jaar op bezoek bij een aangetrouwde neef, diens vriendin, een kennis en een andere minderjarige toen die besloten drugs en alcohol te gebruiken. Omdat de jongen niet wilde meedoen, wilde hij vertrekken maar dat werd hem verhinderd. De deur werd op slot gedraaid, de jongen kreeg slagen en schoppen en zijn sleutels werden afgenomen. Toen hij kon ontkomen, diende de jongen klacht in bij de politie.

1600 euro boete

Op 22 februari werd de jongen gevraagd om af te spreken en de klacht te bespreken. Op de plaats van afspraak werd hij in een auto gesleurd en kreeg hij enkele rake klappen in het gezicht. De iPhone van de jongen werd afgenomen, net zoals zijn riem, pet en jas. Bij een huiszoeking bij één van de verdachten werden de riem en pet van de jongen teruggevonden, zijn iPhone was inmiddels doorverkocht. Het parket vorderde 2 jaar en een boete van 1600 euro voor de drie.

Getraumatiseerd

De jongen is nog steeds zwaar getraumatiseerd door de feiten en zijn advocate vroeg de aanstelling van een deskundige om de exacte schade te bepalen. "Mijn cliënt is twee keer slachtoffer geworden van buitensporig geweld, diefstal én vrijheidsberoving", zei meester Sylke Vankeerberghen. "Hij miste twee maanden school door de gebeurtenissen en is nog steeds enorm angstig. Dit is geen jeugdzonde meer maar een ware afrekening." De rechtbank stelde de zaak in voortzetting naar het voorjaar, dan komt de verdediging van het drietal aan het woord.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Harm Tim

  Ja, wat moet je verder zeggen! Straffen zijn zo laag dat de daders er om lachen en het gewoon weer doen, verschrikkelijk de strafrecht hier in België!

 • Luc Cuypers

  Ben het volledig eens met al deze reactie's

 • joan lute

  Een almaar toenemende agressie in onze maatschappij is zo beangstigend en ik hou mijn hart vast waar het gaat stoppen

 • Ben Jagers

  Een cafe baas 15 000 Euro boete omdat hij aan enkele jongeren jenever uitschenkt. Een marginaal koppel 1600 Euro voor het ontvoeren en fysisch en psychisch mishandelen van een minderjarige. Begrijpe wie begrijpe kan.

 • JOERI DAMMAN

  1600 euro boete voor zo een zwaar feit. Dit krijg je ook als je te snel rijd met de wagen????? Whats wrong with justice