Drieste jongerenbende krijgt zware straffen voor gewapende overvallen

Vijf jongeren uit Dilsen-Stokkem en Hechtel-Eksel hebben gevangenisstraffen van één tot vier jaar gekregen voor overvallen op winkels in Maaseik, Maasmechelen en Diepenbeek. De rechtbank van Tongeren legt deze zware straf op omdat ze zeer gewelddadig te werk gingen en hun slachtoffers traumatiseerden.

De jongeren sloegen op 6 maart voor het eerst toe in Maasmechelen, waar ze een nachtwinkel overvielen. Een van hen bedreigde de winkelbediende met een wapen en kon op de vlucht slaan met de inhoud van de kassa. Op de camerabeelden was te zien hoe de overvaller wegreed in een grijze citroen.

Vluchtwagen op zoekertjessite
Die citroen werd ook opgemerkt tijdens een overval op een nachtwinkel in As en bij een poging tot inbraak in een kledingwinkel in Maaseik enkele dagen later. Op 20 maart sloegen de criminelen opnieuw toe in de AD Delhaize van Diepenbeek en in de Kruidvatvestiging van Dilsen-Stokkem. De politie kwam de jongeren op het spoor toen ze hun vluchtwagen probeerden te verkopen via een zoekertjessite.

Schadevergoeding
De vijf stonden ook terecht voor de diefstal van enkele nummerplaten die ze op hun vluchtwagen hingen tijdens de overvallen. Vier van de vijf veroordeelde jongeren moeten ook een schadevergoeding van 3.125 euro plus interesten betalen aan de bediendes in de getroffen winkels.