Driejarig meisje overlijdt na val uit appartementsblok in Schaarbeek

Dieter Nijs
In de Brusselse gemeente Schaarbeek is gisteravond een kind overleden na een val uit een appartementsgebouw. Het parket bevestigt dat het gaat om een driejarig meisje.

Het ongeval vond gisteren rond 19.00 uur plaats aan gebouw Noordresidentie, in de Vooruitgangstraat aan het Brusselse Noordstation. Het kind viel van een balkon van de zesde verdieping en overleed onderweg naar het ziekenhuis. 

Over de omstandigheden van het ongeval is verder niets bekend. Het parket heeft een onderzoek geopend en stuurde het gerechtelijk labo ter plaatse. Een wetsdokter zal ook het lichaam van het slachtoffertje onderzoeken. 

Volgens het parket wijzen de eerste vaststellingen voorlopig in de richting van een spijtig ongeval.

Dieter Nijs
Dieter Nijs23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frieda schaut

  sterkte aan de ouders en familie, er zal een sterretje schijnen aan de hemel voor de kleine meid!

 • annette hermens

  een kind van 3 kan normaal gesproken niet over het balkon klimmen, mits er geen dingen op dat balkon staan die dit kunnen veroorzaken

 • MYRTHE PASS

  Hopelijk is het een spijtig ongeval. Ik vraag mij toch af hoe een meisje van drie van een balkon kan vallen. Meisjes halen niet zoals jongens deugnietenstreken uit.

 • Ludovic Wynen

  Het gebouw wordt nochtans zeer goed onderhouden en de balustrades van de balkons staan stevig en zijn hoog. Het is het tweede dergelijke ongeval op 40 jaar tijd. Twee teveel. Bij deze mijn medeleven.

 • Anny Bollens

  Zeer erg, hopelijk dragen de ouders niet de schuld door het niet opletten! Soms kruipt een kind op iets dat op terras staat, en vlug gebeurd dan! Muggeraam is de oplossing soms!

Video