Driehonderd passagiers vast op trein in Kumtich na aanrijding

BELGA
Op de spoorlijn Leuven-Tienen is vanavond kort voor 20 uur een persoon aangereden door een trein, ter hoogte van de Sint-Barbarastraat in de Tiense deelgemeente Kumtich. Dat meldt Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen.

Door het incident is het spoorverkeer tussen Leuven en Tienen onderbroken en moeten de treinen omrijden. De 300 passagiers op de betrokken trein, die van Blankenberge onderweg was naar Genk, moeten nog even wachten voor ze kunnen geëvacueerd worden.

"Het is niet mogelijk om alle passagiers met bussen te evacueren", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. "Daarom wachten we nu op toestemming van de politie om een trein op het spoor ernaast te laten rijden en die passagiers te laten overstappen."

Intussen wordt het treinverkeer vanuit Leuven richting Hasselt omgeleid via Diest en Aarschot, wat een vertraging van een dertigtal minuten oplevert. Om de reis van Leuven naar Tienen te maken, kunnen reizigers ook gebruik maken van de bussen van De Lijn. De hinder op de spoorlijn Leuven-Tienen zou nog de hele avond duren.