Drie vrachtwagens botsen voor Kennedytunnel

UNKNOWN
Het verkeer op de Antwerpse ring heeft heel de dag hinder ondervonden na een kop-staartaanrijding met drie vrachtwagens aan de Kennedytunnel in de richting van Gent. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Een chauffeur zat een tijd gekneld en werd zwaargewond afgevoerd.

"De drie vrachtwagens botsten rond 11 uur vlak voor de tunnelmond in de rijrichting van Gent. Een chauffeur was er erg aan toe en moest uit zijn voertuig bevrijd worden. De man is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis", zegt Beeckman.
 
"Door het ongeval was er tussen 11 en 13 uur slechts een rijvak beschikbaar in de richting van Gent waardoor de files snel opliepen. Het verkeer dat van de E313 kwam, moest aanschuiven vanaf Herentals-West. Op de E19 was het aanschuiven van aan Brecht en op de A12 vanaf Ekeren. Rond 13 uur was de rijweg terug vrij en kwam het verkeer stilaan op gang. De files begonnen zich rond 14.30 uur op te lossen", aldus het Verkeerscentrum.

Lang heeft dat echter niet geduurd, want rond 15 uur was het de beurt aan de klassieke vrijdagavondspits, die zeker tot 18.30 uur blijft duren. (belga/sps/adb)