Drie voetgangers aangereden in Laken door bestuurder onder invloed van drugs

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Een bestuurder heeft vanavond rond 17 uur aan het Bockstaelplein in Laken drie voetgangers aangereden, nadat hij de macht over het stuur verloor. De voetgangers werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar geen van hen zou in levensgevaar zijn. "De bestuurder legde nadien een positieve speekseltest af", meldt het Brusselse parket in een persbericht.

De bestuurder verklaarde na het ongeval dat hij de macht over het voertuig verloor door een technisch defect aan de wagen. Daardoor kwam de bestuurder op het voetpad terecht ter hoogte van het kruispunt van de Fransmanstraat en de Leopold I-laan. Daar reed hij drie voetgangers aan. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld en zal de precieze omstandigheden van het ongeval onderzoeken. 

Toen de politie een speekseltest afnam bij de bestuurder, bleek die positief en werd hij meteen van zijn vrijheid beroofd. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. De bestuurder zal nu een bijkomende bloedproef ondergaan om te bepalen welke drugs hij genomen had en hij wordt verder verhoord. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Als hij onder invloed van drug is dan is hij direct vrij geen probleem!

 • Lia Schuijt

  Drugs en alcoholtester voor je de auto kunt starten. Apps om te zorgen dat de auto de juiste snelheid rijdt en klaar zijn alle problemen

 • swa cauwenbergh

  Wie onder invloed van drugs rijdt, auto afpakken.

 • Emi De graeve

  Ongestraft gaat het maar door...

 • Eric Vanovermeire

  Eens te meer een reden om die drugcontroles in het verkeer ernstig op te voeren. Ik hoor van politiemensen dat niet alcohol maar vooral drugs een probleem zijn bij jongeren dezer dagen.