Drie verdachten van gewelddadige gijzeling en afpersingspoging opgepakt

Photo News
De lokale politie Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) heeft drie mannen opgepakt die verdacht worden van een gewelddadige gijzeling en poging tot afpersing die enkele maanden geleden plaatsvond. Dat meldt het Brusselse parket. De drie verdachten, 31, 46 en 35 jaar oud, zijn ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.

Op 30 maart had een man de politie gebeld vanuit de Lefrancqstraat in Schaarbeek. Bij aankomst bleek dat de man duidelijk slagen in het aangezicht had gekregen. Het slachtoffer legde aan de agenten uit dat hij door vier mannen, bij wie hij een schuld had, meegenomen was naar een kelder en daar verschillende uren was vastgehouden en geslagen. Uiteindelijk had hij de vier daders kunnen overtuigen dat hij thuis geld had liggen en toen de daders met hem mee naar huis waren gegaan, had hij de politie kunnen verwittigen. De vier daders waren er dan vandoor gegaan toen de politie ter plaatse kwam.

Het onderzoek door de politie Brussel Noord leidde naar vier verdachten, B.S. (35), K.A. (31), K.M. (35), en Z.M. (46), waarvan K.M. al bekendstond voor gijzelneming, wapenbezit en weerspannigheid en als gevaarlijk beschouwd werd.

Dinsdag vielen verschillende politieploegen binnen op vijf verschillende adressen om de vier verdachten in te rekenen. Drie van de vier mannen konden opgepakt worden en werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrice montbelui

    Moeten ze nu ook niet met naam en toenaam en foto en politieke strekking de ganse dag in de nationale media of is dat enkel voor blanken.

  • Hedwig Jacobs

    Dat is wat anders dan de reportage van Pano, hier zijn wel klappen uitgedeeld zonder opleiding in de Hongaarse bossen.