Drie verdachten van "card trapping" opgepakt in Brussel

BELGA
De lokale politie van de zone Montgomery heeft drie Roemenen gearresteerd die verdacht worden van "card trapping". Dat is een vorm van informaticafraude waarbij criminelen de bankkaart van het slachtoffer en diens code bemachtigen om vervolgens bankverrichtingen uit te voeren op de rekening van het slachtoffer. De drie mannen van 32, 39, en 36 jaar zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Bij "card trapping" plaatst een dader een lint - de zogenaamde "collet marseillais" - in een terminal bestemd voor bankverrichtingen. Hij snijdt de rubberen beschermingskap naast het toetsenklavier weg en verwijdert de stickers "CARD STOP". De klant kan dan nog probleemloos zijn verrichtingen uitvoeren maar wanneer hij of zij zijn of haar kaart wil terugnemen, blijft deze in de machine steken. Bovendien heeft een mededader intussen het slachtoffer in de gaten gehouden om zijn geheime code te achterhalen. 

Zodra de klant de selfbank verlaat, komen de daders de kaart opvissen met behulp van het lint. Zo kunnen zij bankverrichtingen uitvoeren op de rekening van het slachtoffer.

Card trapping dook onlangs op in een aantal selfbanking-lokalen op het grondgebied van onze politiezone Montgomery. De lokale recherche opende meteen een onderzoek en kon zo drie Roemenen opsporen die op die manier geld van tientallen slachtoffers hadden gestolen. De drie werden opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ria Van Tornhout

    Wie heeft het in zijn hoofd gehaald om Albanië,Roemenië,Bulgarije toegang te geven tot Europa.Deze mensen hebben geen medelijden met niemand en hebben de prostitutie in handen en zoveel meer illegale zaken

  • Jan Verstrepen

    Wel mens die lopen binnen de kortste keren weer rond en doen hun werkjes verder. Leve Europa een echte aanwinst voor dieven, sjoemelaars, smokkelaars, gewetenloze speculanten en gangsters.

  • Jos Plessers

    Handen op een harde ondergrond en vlam met een voorhamer erop.Telkens oostblokkers wat zulks uitvreten.In 90% van de misdaden zijn het buitenlanders hier in België.Zet dat tuig het land uit