Drie verdachten opgepakt voor overval op G4S

PHOTO_NEWS
In Charleroi en Luik zijn drie verdachten opgepakt die mogelijk betrokken waren bij een gewelddadige overval bij geldtransportbedrijf G4S in Luxemburg-stad in het Groothertogdom Luxemburg in april 2013. Dat meldt de Belgische federale politie vandaag op vraag van het Luxemburgse gerecht.

De drie werden gezocht in het kader van een Europees aanhoudingsmandaat. Op dinsdag 25 februari werden in België diverse huiszoekingen gedaan in het kader van het onderzoek naar de brutale overval. In Charleroi pakten de speurders twee verdachten op, in Luik één. De drie zijn bij de Belgische autoriteiten bekend voor onder meer banditisme in ons land. Het gerecht in het Groothertogdom Luxemburg heeft om hun uitlevering gevraagd.

Bij de brutale overval in april 2013 gebruikten de daders explosieven en oorlogswapens. Volgens de Luxemburgse gerechtelijke autoriteiten vuurden de daders een grote hoeveelheid geweerschoten af in de richting van de hoofdzetel van G4S en ook in de richting van burgers en de politie. Ze gebruikten ook explosieven. Na de overval sloegen ze op de vlucht en in de buurt van de Belgisch-Luxemburgse grens staken ze de vluchtauto in brand.