Exclusief voor abonnees

Drie van de vijf gouverneurs na maanden nog niet benoemd: de carrousel stokt

Het schrappen van de mondmaskerplicht in de supermarkten van Deinze door de Oost-Vlaamse gouverneur ad interim Didier Detollenaere plaatste de schijnwerpers nog eens op de haperende benoeming van de provinciegouverneurs.
BELGA Het schrappen van de mondmaskerplicht in de supermarkten van Deinze door de Oost-Vlaamse gouverneur ad interim Didier Detollenaere plaatste de schijnwerpers nog eens op de haperende benoeming van de provinciegouverneurs.
De vijf Vlaamse provinciegouverneurs zijn na maanden nog steeds niet benoemd. De Vlaamse regering wijst naar de coronacrisis, maar de waarheid is ook dat de benoemingscarroussel stokt door good old politiek gekissebis. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk clemeur

  Schaf die functies totaal af hebben geen enkele meerwaarde en ook de provinciebelasting, wij betalen al genoeg voor alles. N.V.A. ging dit aanpakken en verminderen of afschaffen is niets gebeurd.

 • rudy saeys

  als je al jaar zonder regering verder kan dan moeten we ook zonder gouverneurs kunnen zeker

 • patrick morel

  Politieke benoemingen helpen dit landje om zeep, we hebben er al zo veel en veel te veel politici en ambtenaren. Afschaffen, die provincie's kosten per termijn miljarden aan de belastingbetaler en het enige dat ze doen is met geld gooien en van tijd tot een fietspad aanleggen.

 • paul lemmens

  Schaf de provincies af , tijd om te besparen

 • Jos Huibers

  Benny De Keyser tot op heden nog steeds geen politieke benoeming door de N-VA, de 2 overblijvers zijn van CD&V, en waarom.mag de grootste partij dan niet iemand aanstellen, het zijn al 190 jaar politiek benoemden, kijk ook maar in Wallonië.