Drie stoffelijke resten en negen autowrakken na zoekactie in Albertkanaal

De zoekoperatie in het Albertkanaal heeft negen autowrakken en drie stoffelijke overschotten in drie wagens opgeleverd. De actie gebeurde in opdracht van het parket in Hasselt. Onder meer de doodgeschoten Ingrid Thoelen uit Alken werd gevonden. Zij was sinds september 2007 spoorloos.

Het gerecht gaat er vanuit dat zij door haar ex-vriend Saverino Strusi om het leven is gebracht, nadat ze de relatie met hem had verbroken. In de twee andere wrakken zaten de lichamen van nog twee vermiste mannen uit Sint-Truiden en Diepenbeek.
 
Tijdens een oefening van de duikers van de brandweer van Hasselt gisterenvoormiddag werd ook het jachtwapen met afgezaagde loop gevonden, waarmee Strusi en Thoelen zijn doodgeschoten. De oefening stond los van de zoekoperatie van het Hasseltse parket.
 
De actie nam drie dagen in beslag en gebeurde in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Hasselt, de civiele bescherming, de brandweer, het slachtoffer identificatieteam (DVI) en de cel vermiste personen van de federale politie. (belga/ypu)