Drie steekpartijen op Antwerps Kiel in minder dan vijf uren

Op het Antwerpse Kiel zijn gisterenavond en vannacht op minder dan vijf uren tijd drie steekpartijen gebeurd. Geen van de slachtoffers verkeerde in levensgevaar.

De eerste steekpartij gebeurde rond 22.30 uur. Een 27-jarige Iraniër uit Hoboken plofte een mes in de onderbuik van een 28-jarige man in de Schijfwerperstraat. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Middelheimziekenhuis. De dader werd opgepakt. Dader en slachtoffer zijn bekenden voor het gerecht.

Een tweede steekpartij gebeurde rond 1 uur. Toen stak een gezin de VIIde-Olympiadelaan over. Ze deden teken tegen een voorbijrijdende Mercedes dat de bestuurder trager mocht rijden. Daarop stopte de wagen en drie mannen stapten uit. De vader van het gezin kreeg enkele klappen en moest ook messteken incasseren. Hij werd overgebracht naar het Sint-Augustinusziekenhuis.

De derde steekpartij deed zich voor op de hoek van de Sportstraat en de Tennisstraat. Een groepje jongeren kreeg het aan de stok met twee inzittenden van een Mercedes. Een 27-jarige man uit Hoboken liep lichte verwondingen op. Een 24-jarige man liep verwondingen op aan beide armen en een andere 27-jarige uit Hoboken had een zeer diepe messteek in de rug. De ruggewervels en hoofdzenuw werden op een haar na gemist. Uiteindelijk werden twee mannen opgepakt. Het gaat om een 21-jarige van het Kiel en een 27-jarige uit Antwerpen. Ze komen voor beide steekpartijen in aanmerking. Het zijn gekenden voor het gerecht. (belga/tdb)