Drie Nederlanders aangehouden voor rol in drugslab onder café in Diksmuide

Bart Boterman
De onderzoeksrechter heeft drie Nederlanders aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een synthetisch drugslab in Diksmuide. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. In het onderzoek naar het drugslab in de kelder van een café werden ondertussen nog twee verdachten opgepakt.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) voerde al langer een onderzoek naar de aanmaak van synthetische drugs. In het kader van dat lopend onderzoek werd dinsdagavond binnengevallen in café Dodengang in Diksmuide. De speurders ontdekten in de kelder van het café inderdaad een synthetisch drugslab. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen om welke drugs en om welke hoeveelheden het precies gaat.

Drie Nederlanders werden gearresteerd voor hun mogelijke betrokkenheid bij het drugslab. Eén van hen is de uitbater van het bewuste café. Het drietal werd gisterenavond aangehouden door de onderzoeksrechter. Morgen zal de raadkamer in Veurne oordelen of ze langer in de gevangenis moeten blijven.

In hetzelfde onderzoek werden gisteren nog twee verdachten gearresteerd. Ze zullen in de loop van de dag eveneens voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, die over hun mogelijke aanhouding zal beslissen.

Bart Boterman2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Joos

    Je mag hier ook niets meer he !!

  • Eric Meyers

    Iedere keer als er een plantage of drugslab wordt gevonden in België zijn het Hollanders die de touwtjes in handen hebben , stel mij de vraag waarom ze naar België komen 1: het gerecht en de straffen zijn een lachertje in vergelijking met Nederland 2: Politie in België doet zijn werk slechter dan Nederlandse collega's waardoor pakkans veel kleiner is .