Drie mannen schuldig bevonden aan roofmoord op Hammou Ouali

De beschuldigden in het assisenhof van Henegouwen.
BELGA De beschuldigden in het assisenhof van Henegouwen.
Nasserdinne Basbas (23), Elvin Mustafoski (23) en Corentin Paul (22) zijn dinsdag schuldig bevonden aan de roofmoord op Hammou Ben Hammou Ouali in de nacht van 10 op 11 april 2011 in Pont-à-Celles (Charleroi). Het slachtoffer werd zo goed als doodgeslagen en zieltogend achtergelaten in het bos van Manants in Thiméon. Morgen wordt de strafmaat bepaald.

De verdediging pleitte vrijwillige slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder het oogmerk te doden. De juryleden weerhielden echter roofmoord. Ze motiveerden hun beslissing met de vaststellingen van de wetsdokter.

Op 11 april 2011 werd het levenloze lichaam van een 33-jarige man aangetroffen aan de rand van het bos van Manants in Thiméon, dichtbij Pont-à-Celles. Uit het onderzoek bleek dat het om Hammou Ben Hammou Ouali ging en via getuigenissen van nabestaanden werden de daders al snel opgespoord.

Daags voor de feiten brachten de drie beschuldigden een bezoek aan het slachtoffer in diens woning. Ze sloegen hem, bonden hem vast met bindbandjes en tape vooraleer hij in een Mercedes werd gesleurd. Ze voerden hem naar Thiméon, waar hij verder werd afgeranseld met de bedoeling hem de bergplaats van zijn drugs te ontfutselen. Ze lieten hem zieltogend achter en keerden terug naar zijn appartement om naar de drugs te zoeken.

Het slachtoffer kreeg zware klappen, stampen en slagen met een stomp voorwerp op het hoofd, de borst en de buik. De slagen op zijn hoofd leidden uiteindelijk tot zijn dood. De doodstrijd van het slachtoffer zou twee tot drie uur geduurd hebben.