Drie lichtgewonden na brand in Gents appartement

In Gent kunnen een twintigtal geëvacueerde personen naar huis nadat één appartement uitbrandde op de negende verdieping van een flat in de Scandinaviëstraat in de wijkj Muide-Meulestede. Drie lichtgewonden werden naar een ziekenhuis overgebracht, meldt het stadsbestuur.

 De hulpdiensten werden om 20.13 uur verwittigd, de brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Een twintigtal personen werd uit het tgebouw geëvacueerd, maar kon omstreeks 22.15 uur terug naar hun woning, aldus de stad.

Twee lichtgewonden werden naar het ziekenhuis Sint-Lucas overgebracht voor verzorging. Eén iemand werd naar het ziekenhuis Jan Palfijn overgebracht.

Eén flat is volgens de brandweer volledig vernield, twee andere woningen zijn onbewoonbaar door rookschade. "De getroffen gezinnen worden begeleid en kunnen bij familie terecht", aldus waarnemend burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). "Zo nodig wordt door de Stad Gent en OCMW Gent tijdelijk voor een noodwoning gezorgd."

Het stadsbestuur zegt nog dat er een branddeskundige van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, aangesteld werd om de oorzaak van de brand te onderzoeken. De lokale politie zal het flatgebouw in de nacht van maandag op dinsdag bewaken.