Drie kwart Vlamingen probeert smartphone minder te gebruiken

Getty Images
3 Vlamingen op 4 proberen om het gebruik van de smartphone te beperken. Dat staat in een voorpublicatie van de imec.digimeter, die elk jaar een beeld schetst van het technologiegebruik in Vlaanderen, zo meldt VRT NWS.

Vorig jaar legde 58 procent van de Vlamingen zichzelf nog regels op om de smartphone minder ter hand te nemen. Dat kan bijvoorbeeld door het toestel op bepaalde momenten bewust op te bergen of het internet uit te schakelen.


Opmerkelijk: het zijn vooral ‘treintjes’ die ervoor zorgen dat we aan onze smartphone gekluisterd blijven. Dat is het verschijnsel dat we onbewust van de ene applicatie naar de andere gaan bij het surfen. Van WhatsApp naar sociale media en mails, bijvoorbeeld. Bijna 60 procent van al onze interacties op de smartphone is zo’n ‘treintje’.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  De smartphone is heel handig om de krant te lezen in de kantine van de werkplaats. Verder is gps en internet een handige tool als ik er met de motorfiets op uit trek, maar daar stopt het.

 • Leon Mertens

  Ga eens kijken in een brasserie of restaurant 80percent is bezig en meestal rond de vijftig en bij tieners dramatisch ,heb geen smartphone maar gewone gsm en gebruik wanneer nodig !

 • william Masson

  Ze gebruiken hun tablet.

 • robrecht Peeters

  in het kader van de strijd tegen de klimaatopwarming ongetwijfeld.....het zal nog goed komen dank zij de Vlaamse kindjes

 • Patrick Martens

  Ik heb zelfs geen GSM, maar als je dat zegt dan denken de mensen dat je van een andere planeet komt.