Drie keer duurder dan gepland: Sint-Maartensplein in Moorsele na 300 dagen volledig gerenoveerd

Maxime Petit
Meer dan 300 werkdagen waren er nodig om het Sint-Maartensplein in Moorsele –beter bekend als kerkplein- te renoveren. De ouderwetse asfaltparking is vervangen door een frisse en open oppervlakte, er zijn trappen gebouwd rond de kerk en er zijn waterfonteintjes geïnstalleerd. 

Het volledige project kost de stad Wevelgem 1,275 miljoen euro en dat is drie keer meer dan aanvankelijk gepland was in 2013. Ontwerper van het plein is landschapsarchitect Gianni De Clercq die zelf op amper 100 meter van de vernieuwde zone woont.

De heropening van het plein werd zaterdagavond feestelijk gevierd. De verenigingen pakten uit met een sfeervolle parade door het centrum, er waren muziekoptredens en het stadsbestuur trakteerde met drank.

Op het timelapsefilmpje hierboven kunt u in sneltempo de evolutie van de werken bekijken. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • philippe dusablon

  en dan , het is toch van hun geld niet....ze doen maar naar voorbeeld uit Brussel.

 • Gino Denil

  Is dat dan al met of zonder de commissies en steekpenningen?

 • heiko werner

  Mogen wij ook 3 keer meer belastings aftrek doen? Dit hier dient door het parket te worden onderzocht! Als je een qutatie binnenbrengt bij de belastingen met een wijziging van meer dan 3% staat de controleur al aan de voordeur voor uitleg.

 • Geert De Meyer

  Is dat normaal? Drie keer meer da afgesproken. Er zijn dus fouten gemaakt! Laat deze die fouten maken daar voor opdraaien. Het zal vlug gedaan zijn.

 • Delcroix Jean-Pierre

  Ze zouden eerst beter kijken naar het doorgaand verkeer in het centrum van Moorsele, geluidsoverlast en veiligheid voor de fietsers. Ik reken jullie daar voor aan bij de volgende verkiezingen. Bedankt gemeente Wevelgem. Jullie gaan nooit een stad worden!!!!!!!!!!.