Drie jonge Bruggelingen veroordeeld voor overval na seksdate

THINKSTOCK
De Brugse correctionele rechtbank heeft drie jonge Bruggelingen veroordeeld voor afpersing. Ze beroofden twee mannen na hen gelokt te hebben met een seksadvertentie. Magali D. (20) diende als lokaas en kreeg één jaar voorwaardelijke celstraf.

Op een contactwebsite hadden ze een advertentie geplaatst waarin het jonge meisje haar diensten aanbood. Een nietsvermoedend slachtoffer maakte in augustus 2013 een seksafspraak met Magali D. Drie mannen sprongen echter van om het hoekje en beroofden het slachtoffer.

De buit werd heel snel teruggevonden bij een 15-jarige verdachte. Tiziano D. (21) en Anthony B. (21) werden net als het meisje aangehouden. Al snel bleek dat de bende ook een veertiger op dezelfde manier had beroofd. De Genkenaar werd in een maïsveld overvallen met pepperspray en een matrak.

In geldnood
Alle verdachten bekenden hun aandeel in de feiten. De verdediging legde uit dat de beklaagden gedreven werden door geldnood. Tiziano D. en Magali D. werden tot één jaar gevangenisstraf met uitstel veroordeeld. Anthony B. kreeg een werkstraf van 120 uur opgelegd. Aan het slachtoffer moeten ze een schadevergoeding van 825 euro betalen.