Drie jaar met uitstel voor verkrachting 7-jarige dochter

thinkstock
Een 42-jarige man uit Lichtervelde is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar voor verkrachting en aanranding van zijn dochter. Wim C. liet zich oraal bevredigen door het toen amper 7-jarige meisje.

De zaak kwam aan het licht toen het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning op 7 september 2015 aan de alarmbel trok. De ouders van het meisje hadden namelijk enkele vreemde seksueel getinte verhalen opgedist. Zo vertelde de beklaagde dat zijn dochtertje in de snoepkast de seksspeeltjes van haar moeder had gevonden.

Het slachtoffer vertelde aan de speurders dat ze in de loop van de grote vakantie meermaals bij haar vader in bed had moeten plaatsnemen. Ze werd ertoe aangezet om hem oraal te bevredigen. In zijn eerste verhoor ontkende C. de feiten. Uiteindelijk gaf hij toe, maar beweerde hij dat het om een eenmalig vergrijp ging. De rechter volgde die stelling.

De beklaagde werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Als hij zich aan enkele voorwaarden houdt, hoeft hij die straf uit te zitten. Eén van de voorwaarden is dat hij geen contact mag hebben met het slachtoffer. De Lichterveldenaar zat ruim acht maanden in voorhechtenis.