Drie gewonden bij ontploffing in Borgerhout, politie bekogeld met eieren

De Roeck
Bij een ontploffing in een garage in de Somméstraat in Borgerhout zijn deze namiddag drie mensen zwaargewond geraakt. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, ontstond er herrie met de talrijk opgekomen buurtbewoners. De politie werd bekogeld met eieren. Door tussenkomst van oudere buurtbewoners keerde de rust snel weer terug.

In een kleine garage achter een huizenrij werd vanmiddag aan auto's gesleuteld, toen er plots een vrij zware ontploffing was. Twee personeelsleden van de garage en een klant raakten daarbij zwaar verbrand. Een van de gewonden zou de broer zijn van de garage-uitbater, die op dit moment zelf in het buitenland vertoeft. De drie slachtoffers werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis Stuivenberg in Antwerpen. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. De schade is aanzienlijk. De stadsingenieur moest ter plaatse komen om de stabiliteit van het gebouw te inspecteren.

Eieren
Toen de hulpdiensten arriveerden, ontstond er opnieuw een discussie met buurtbewoners, die enkele eieren in de richting van de politie gooiden. "Met de hulp van oudere omwonenden is er meteen bemiddeld en is de situatie snel gekalmeerd", stelt de lokale politie. Er werd niemand opgepakt, ook al omdat het afvoeren van de slachtoffers op dat moment prioritair was.

"Het positioneren van onze eerste wagens verliep even moeilijk", vult brandweervoerster Jasmien O aan. "Dat is niet zo uitzonderlijk, dat zien we ook bij andere interventies. De politie heeft de toeschouwers aangemaand om plaats te maken  zodat de brandweer aan de interventie kon beginnen.  Er is dan met eieren gegooid, maar niet naar onze brandweermannen. Zij zijn zonder problemen aan hun interventie kunnen beginnen."

Bart De Wever
Burgemeester Bart De Wever heeft al gereageerd op het nieuwe incident. "Er zijn vandaag bij deze verschrikkelijke gebeurtenis drie gewonden gevallen, met onder meer zeer ernstige brandwonden", zegt hij. "Mijn gedachten gaan momenteel eerder uit naar deze slachtoffers en hun familie dan naar mensen die geen respect hebben voor hulpdiensten die zich elke dag en in moeilijke omstandigheden inzetten voor onze veiligheid."

De Roeck
De Roeck
De Roeck
De Roeck
De Roeck
De Roeck