Drie doden na steekpartij in Waals restaurant: "Drama in privésfeer"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
In het Luikse Plombières (Blieberg) zijn bij een steekpartij in een restaurant drie doden gevallen, waaronder de dader. Dat meldt het parket van Luik. Het gaat om een "drama in privésfeer", bevestigt burgemeester Thierry WimmerDe dader was de ex-vriend van een van de slachtoffers. Verschillende mensen in het restaurant hebben ook verwondingen opgelopen. 

Volgens getuigen zou een man rond 17 uur het restaurant in Moresnet-Chapelle, een deelgemeente van Plombières, zijn binnengedrongen met een mes. Daar zou hij meerdere mensen hebben aangevallen. De ex-vriendin van de dader en haar moeder werden om het leven gebracht. Nog anderen raakten gewond. 

Belga

Eén slachtoffer werd afgevoerd met een medische helikopter. Daarnaast kwamen verschillende politiewagens en ambulances ter plaatse. De straat werd afgesloten voor het verkeer. 

Het parket gaat niet in op de precieze omstandigheden. Er wordt enkel bevestigd dat drie mensen, onder wie de dader, om het leven kwamen. Hoe de dader overleed, wordt niet meegedeeld. De zaak wordt nog verder onderzocht. 

Geen terreur

De burgemeester verklaart dat het gaat om een "drama in privésfeer" en er dus geen sprake is van terreur. "Jammer genoeg heeft zich deze namiddag een drama voorgedaan in Moresnet-Chapelle",  klinkt het in een persbericht. "Er zijn verschillende slachtoffers te betreuren. Deze daad heeft geen terroristisch karakter en bevindt zich in de privésfeer. De dader kan geen schade meer berokkenen. Er is geen gevaar voor de bevolking."

Belga
Rue de la Clinique, de straat waar de steekpartij plaatsvond.
Google Maps Rue de la Clinique, de straat waar de steekpartij plaatsvond.41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Mattyns

  Onze cultuur heeft plaats gemaakt voor een meer verfijnde uit het buitenland.

 • Benny Deridder

  "De dader kan geen schade meer berokken, er is geen gevaar voor de bevolking." Maar een Marokkaanse terrorist uitwijzen naar Marokko gaat niet wegens "ginder kans op mishandeling". Die kan nog wel schade berokken, er is nog wel steeds gevaar voor de bevolking. Net als zovele anderen met dubbele nationaliteit, vrij of tijdelijk vast.

 • Thierry Vansweevelt

  Exact een dag voor de aanslag in parijs... Verband?

 • roland peeters

  Waarom dan die heisa,privé sfeer gaat toch niemand aan ge mag zelfs geen foto maken in de mais.

 • Miek Dirickx

  Goed van de burgemeestrer :" de dader kan geen schade meer berokkenen". In Vlaandren nemen burgmeeesters de dader altijd in bescherming en moet hij levend gevat worden. Om hem te onderdragen en dan vtij te laten.