Drie Dehaenes duwen CD&V-lijsten in Grimbergen, Vilvoorde en Zemst

Archieffoto uit 2015 bij een portret van wijlen Jean-Luc Dehaene: zoon Tom Dehaene (uiterst links), zoon Koen (derde van links) en Celie (vierde van links). Verder staan op de foto: kunstenares Ulrike Bolenz (tweede van links), burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (derde van rechts) en dochters Mieke en Hilde (uiterst rechts en tweede van rechts).
Foto Lukas Archieffoto uit 2015 bij een portret van wijlen Jean-Luc Dehaene: zoon Tom Dehaene (uiterst links), zoon Koen (derde van links) en Celie (vierde van links). Verder staan op de foto: kunstenares Ulrike Bolenz (tweede van links), burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (derde van rechts) en dochters Mieke en Hilde (uiterst rechts en tweede van rechts).
Zowel in Grimbergen, Vilvoorde als Zemst wordt de CD&V-lijst geduwd door een telg uit de familie van wijlen Jean-Luc Dehaene. In Vilvoorde gebeurt dat door diens weduwe Celie (76). In Zemst en Grimbergen is dat het geval door respectievelijk zijn zonen Tom (59) en Koen (51). Het is de eerste keer dat Koen Dehaene, de oudste zoon van Celie en Jean-Luc, zich kandidaat stelt bij verkiezingen. Tom is momenteel Vlaams-Brabants gedeputeerde.

"Ik was meteen overtuigd toen men mij vroeg de CD&V-lijst te duwen in Vilvoorde. Het is een bijzonder sterke ploeg met meer vrouwen dan mannen op de lijst. Als moeder en grootmoeder kan ik dat alleen maar toejuichen. Het is bovendien een erg jonge ploeg die mijn ervaring zeker kan gebruiken. Graag wil ik extra aandacht voor senioren of mensen die minder goed te been zijn. Voetpaden en oversteekplaatsen moeten veilig zijn in Vilvoorde", aldus Celie Dehaene.

Tom Dehaene, die reeds in de gemeenteraad van Zemst zetelt, wil als lijstduwer vooral wegen op het gemeentelijk beleid rond mobiliteit, betaalbaar wonen en zorg. De prioriteiten van Koen Dehaene liggen op vlak van veiligheid (ook in het verkeer), betaalbare woningen voor jonge gezinnen en voldoende plaats voor kinderopvang, scholen en sport.
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Van de Velde

  Zelfs 100 Dehaenes zal geen wijziging brengen. CD&V zal ons niet beter maken.

 • dominique castelein

  de cvp lijdt aan bloedarmoede,weg met die partij

 • benoni vanstaen

  Familiebanden en politiek, nooit goed en teren op een ander zijn "verdiensten', foei foei.

 • raymond van der craen

  Ik denk niet dat verkeersveiligheid de hoofdbekommernis is van dit soort mensen. Een postje bij Belfius of Interbrew is intersanter. Graaien en nog eens graaien zal wel de hoofdbekommernis zijn.

 • Robert Gerts

  Heb zo een vermoeden dat die naam ook wel in de Panama-Papers opduikt. Roepen, tieren, nooit op zittingen, ofwel in slaap, en een paar MEGA-Mandaatjes. Aan geld ontbreekt het de familie zeker niet.