Drie bussen botsen op elkaar in Brussel: Zes gewonden

Mark Baert
In Brussel zijn drie bussen van de MIVB betrokken geraakt bij een verkeersongeval. De bussen zijn rond 11 uu op elkaar ingereden aan het Luxemburgplein toen een leerling-chauffeur niet op tijd kon remmen.

"De drie chauffeurs van de bus raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van hen hadden klachten aan hun nek", zegt MIVB-woordvoerster An Van Hamme. Ook een lesgever van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij moest naar het ziekenhuis en twee reizigers raakten lichtgewond. "De brandweer moest een van de gewonden bevrijden omdat die gekneld zat." 

De chauffeur die het ongeluk veroorzaakte, was een leerlingchauffeur die zijn traject oefende. De jongeman reed met een monitor en enkele reizigers een oefenrit. Toen hij een bushalte naderde kon hij niet tijdig remmen en reed in op de geparkeerde bus. Die botste op zijn beurt tegen de bus voor hem. 

De MIVB meldt op Twitter dat de haltes Luxemburg en Trier voorlopig niet bediend worden.

Mark Baert
Mark BaertReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.