Drie arrestaties in onderzoek naar aanslagen met granaten in Antwerpen in maart

Marc De Roeck
In Antwerpen zijn deze ochtend bij simultane huiszoekingen in de districten Antwerpen, Hoboken en Deurne drie mannen opgepakt in het kader van het onderzoek naar een reeks gewelddadige incidenten rond Park Spoor Noord in maart. Dat meldt het Antwerpse parket. Over hun precieze vermeende rol bij de feiten is nog niets bekend. Bij de aanslagen raakten verschillende wagens vernield, onder meer nadat er een granaat werd gegooid.

Drie mannen van 18, 19 en 26 jaar zijn gearresteerd. In de loop van de dag zullen ze verhoord worden en daarna verschijnen ze voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Eerder werden in het onderzoek een 22-jarige en een 24-jarige gearresteerd.

In maart 2019 werden de wijken rond Park Spoor Noord geteisterd door verschillende aanslagen. Op 6 maart 2019 staken onbekenden wagens in brand: een VW Golf in de Biekorfstraat, een BMW in de Rupelstraat in Antwerpen en een Renault Clio in de Emiel Vanderveldestraat in Hoboken. “Die feiten zorgden voor een reactie, waarbij aanslagen werden gepleegd met granaten. Zo werd er onder meer een granaat onder een auto gegooid in de nacht van 7 op 8 maart in Dijlestraat”, stelt het parket.

Criminele organisatie in kaart

Tijdens het verdere onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie kon een criminele organisatie in kaart gebracht worden. “Leden van die organisatie komen bij de feiten in beeld als verdachte, maar ook als slachtoffer”, aldus het parket nog. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Ze zijn het allemaal vergeten. Geheugenverlies, weet je wel.

 • benny vandersanden

  Waarom bestaat in België nog geen rico wetgeving? Als het bestaan van een criminele organisatie bewezen kan worden kan men alle leden vastzetten ongeacht of hen specifieke feiten ten laste gelegd kunnen worden. Of gaat dat weer in tegen de rechten van die arme crimineeltjes?

 • Ricci Latte

  Veel werk aan de basis, proficiat! Jammer dat Justitie weer hopeloos achterna gaat hollen met hun straffeloos en ondermaats beleid.

 • jo vandenberghe

  En nu 20 jaar bak.

 • José Gonzales

  Eindelijk arrestaties nu nog justitie en dan zijn we allemaal content. Mor waarschijnlijk komt er niks van.