Drie agenten Securail en hondengeleider van politie gewond “na incident met transmigranten” in Noordstation

Station Brussel-Noord
Belga Station Brussel-Noord
Drie agenten van Securail en een hondengeleider van de politie zijn afgelopen nacht gewond geraakt na een incident in de hal van het Brusselse Noordstation. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht. De socialistische vakbond vraagt bijkomende middelen voor de mensen van Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS.

Volgens Philippe Dubois, regionaal secretaris van vakbond CGSP-Spoor, vond het incident plaats nadat een groep transmigranten werd aangespoord om de omgeving proper te houden. “Er zijn incidenten geweest toen de medewerkers van Securail vroegen het vuilnis op te ruimen. Vervolgens is er een schermutseling geweest met mensen die in het station slapen”, bevestigt het parket van Brussel. Of het om transmigranten ging, kon de woordvoerder niet zeggen. “Een persoon werd meegenomen, maar die kon nog niet geïdentificeerd worden omdat hij geen identiteitspapieren bij had.”

Drie agenten van Securail kregen een regen van slagen te verwerken, aldus de vakbond. Daarnaast raakte ook een hondengeleider van de politie gewond.

Extra middelen voor personeel

"We vragen een versterking van het personeel en dat ze de middelen zouden krijgen om zich in dergelijke omstandigheden te verweren", zegt Dubois. "De pepperspay waarover ze nu beschikken, is ontoereikend. De politieke verantwoordelijken moeten ook de nodige maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het Noordstation niet verandert in een vluchtelingenkamp. “

Het parket is een onderzoek gestart, de camerabeelden werden in beslag genomen om de daders te identificeren.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Hemmeryckx

  En wat is het gevolg ervan ?

 • Ronald Van Roy

  Toch vinden de leden van onze regering dat er nog meer bij kunnen en dat ze meer moeten mogen.

 • Danny Demoustiez

  De beelden van Noordstation op Tv tonen niet de realiteit omdat niemand openlijk durft filmen waar het telt. Langs de zijkanten durven vrouwelijke pendelaars soms niet meer binnegaan en nemen uit veiligheid enkel de hoofdingang. Maar het zal de traditionele politici worst wezen

 • Conny Van den Bosch

  De socialistische vakbond vraagt bijkomende middelen... maar hun partij gaan wel mee het Marakkesh verdrag tekenen zodat er nog wat meer gelukzoekers zullen afkomen naar ons land en de foto's van NVA vinden ze degoutant. Begrijpen wie het kan.

 • manuela van de reyd

  Triest ,1 van de agenten is een gerelateerd familielid..Brave man die zijn job goed doet..Die transmigranten zorgen al veel te lang voor overlast en onveiligheidsgevoel en kost handenvol geld..Wanneer word dit probleem eindelijk eens deftig opgelost?Terug tolhuizen en grenswachten aub.