Drie aanhoudingen na raid op flat in Sint-Gillis

PHOTO_NEWS
Na de inval van de politie in een flatgebouw in de Faiderstraat in Sint-Gillis, afgelopen vrijdagnacht, heeft de onderzoeksrechter drie personen onder aanhoudingsbevel geplaatst. Ze zijn in verdenking gesteld voor weerspannigheid met voorafgaande afspraak. Dat meldt het Brusselse parket. Eén van de mede-eigenaars van het gebouw, prinses Jacqueline de Croÿ, wordt in het dossier als een verdachte beschouwd maar het is niet duidelijk of zij één van de aangehouden personen is of in verdenking is gesteld.

De politie-inval kwam er nadat de politie eerder op de avond ter plekke was geroepen omdat buurtbewoners het geluid van brekend glas hadden gehoord. Bij aankomst werden de agenten echter onmiddellijk aangevallen door een groep van een 20 tot 30 Afrikaanse mannen, waarvan er één met een machete zwaaide en een tweede een agressieve hond bij had.

Uiteindelijk pakte de politie 24 mensen op, van wie er zes ter beschikking gesteld werden van het parket. In de flat waar de agressieve groep verbleef, trof de politie een aantal messen en molotovcocktails aan. Drie mensen werden uiteindelijk onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Volgens verschillende media zouden de opgepakte personen deel uitmaken van een stadsbende die zich sinds enige tijd in het gebouw gevestigd had. Ze zouden er één van de appartementen huren van de prinses de Croÿ en er het leven van de andere flatbewoners zuur maken.