Dreigingsniveau volgende week "vrijwel zeker" naar niveau 2

Photo News
Het dreigingsniveau verlaagt volgende week vrijwel zeker naar terreurniveau twee. Dat werd vernomen binnen de federale regering. Volgens minister Jambon is dat voorbarig. 

Maandagnamiddag komt het OCAD bijeen om te beslissen over het dreigingsniveau, dat sinds de aanslagen in Parijs van november 2015 op drie (ernstig) ligt. Bronnen binnen de regering zeggen dat het dreigingsniveau vrijwel zeker naar terreurniveau twee gaat. Volgens hen blijft er wel militaire bewaking op kritieke plaatsen, zoals ambassades of de Joodse buurt in Antwerpen. 

Voorbarig

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is verbaasd over de berichten. "Het OCAD beslist pas maandag en autonoom over het dreigingsniveau. Elke speculatie is voorbarig." Ook wat betreft de militairen op straat is er nog niets beslist. "Het is de Nationale Veiligheidsraad die op basis van de analyse van het OCAD maandag zal beslissen." 

Regeringskringen zeggen al een tijdje dat een verlaging er zit aan te komen. Politie en veilgheidsdiensten hebben grote inspanningen geleverd en de dreiging van terreugroep IS, na de val van bolwerken in Syrië en Irak, is fel verminderd. 
14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Albert Gruymans

  Terrorisme en immigratie van criminelen neemt toe, Nva gaat akkoord met een daling van dreigingsniveau. ???

 • Greta Van de Vyver

  onze soldaten verdienen het om terug meer bij hun familie te zijn. Maar ik vrees dat hun taken zich zouden kunnen verleggen naar de parkings. Politie heeft het ook niet makkelijk, respect voor zij die ons land veilig proberen te houden. Misschien nog even doorbijten zodat er harde maatregelen kunnen getroffen worden voor diegenen die hier de wet aan hun laars lappen om in Engeland te kunnen geraken.

 • Rudy Van Daele

  Onze ministers moeten beschermt blijven omdat ze bang zijn. Maar wij zijn niet bang!

 • Juliette Francois

  Een heel vals gevoel van veiligheid...

 • Luc Peeters

  Kunnen ingezet worden in Grootbijgaarden