Dreigingsniveau 2 voor VRT-journalist Tim Verheyden na reportage Schild & Vrienden

Tim Verheyden.
PHOTO NEWS Tim Verheyden.
Het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse heeft het dreigingsniveau voor VRT-journalist Tim Verheyden ingeschaald op 2. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vandaag in de Kamer, waar werd gedebatteerd over de Pano-reportage rond Schild & Vrienden.

Tim Verheyden maakte vorige week de veelbesproken reportage over de extreemrechtse groepering van Dries Van Langenhove voor de VRT. Van der Heyden volgde de jongerenbeweging een half jaar en gaf een onthutsende kijk op wat er zich werkelijk in de beslotenheid van de organisatie afspeelt.

"Bedreigingen"

"Verheyden heeft klacht neergelegd voor bedreigingen", zei Jambon vandaag. "Het OCAD heeft afgelopen weekend het dreigingsniveau op 2 vastgelegd voor de journalist." Dreigingsniveau 1 betekent dat een persoon niet bedreigd is, niveau 2 houdt in dat de dreiging 'weinig waarschijnlijk' is.

Het kan betekenen dat er gepatrouilleerd wordt in zijn omgeving en dat hij een rechtstreeks telefoonnummer ter beschikking heeft gekregen. Verheyden diende overigens al voor de uitzending klacht in bij de politie. Pas afgelopen weekend echter werd het dreigingsniveau verhoogd tot 2, omdat de reacties heftiger werden.
 

Het dreigingsniveau voor Schild & Vrienden zelf staat op 1.
94 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Kenis

  Dreigingsniveau 2 voor de zoveelste paljas. Waar blijft de bescherming voor van langenhove want hij word OOK overal bedreigd maar daar hoor je niets over terwijl er DUBBEL zoveel LINKSE terroristen op de lijst van OCAD staan. Geef nog meer toe dat justitie enkel de schijthond van links is geenske

 • Erik Desloover

  maar de reportage van pano over armoede , 1000 keer erger hoor je niemand kraaien ook links niet !!!

 • vanaeken jokke

  En nu vlug naar de politie de linkse correcte angsthaas.

 • René Gerrets

  Wat ben je met een sensatie journalist, misschien toch maar is na denken voordat je heel wat mensen hun leven om gooit, die gewoon hun mening geven. De belg is zn eigen aan het discrimineren op die manier.

 • guido vermeyen

  Dus hij kost ons alleen maar veel geld.