DOVO onnodig uitgerukt voor 'bomauto' in Schaarbeek

BELGA
De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, is vanochtend vroeg uitgerukt voor een vermoedelijke bomauto in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Dat meldt de krant Gazet van Antwerpen op haar website en wordt bevestigd door de politie Brussel Noord.

In de wagen zat een man die beweerde dat het voertuig vol explosieven zat maar nazicht door DOVO leerde dat daar niets van aan was. De man is opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. Mogelijk kampt hij met psychologische problemen.

Paniek
De man werd rond 4 uur vanmorgen aangetroffen langs de Helmetsesteenweg in een voertuig waarvan hij niet de eigenaar was. Hij was in paniek en beweerde dat het voertuig boordevol explosieven zat en dat hij er niet uit raakte. De politie nam het zekere voor het onzekere en verwittigde de ontmijningsdienst van het leger. Die bevrijdde de man uit zijn hachelijke positie en doorzocht het voertuig, om vast te stellen dat er helemaal geen explosieven aanwezig waren.

Door het incident was het tramverkeer op lijn 55 vanaf 4 uur onderbroken, eerst tussen de haltes Verboekhoven en Bordet en vervolgens tussen Verboekhoven en Vrede. De MIVB legde pendelbussen in, tot het tramverkeer rond 8 uur hersteld kon worden.