Douches voor daklozen in Anderlecht

BELGA
In de Brusselse gemeente Anderlecht wordt een pand verbouwd tot een dagcentrum voor kansarme personen, waar daklozen zich kunnen douchen. Het initiatief gaat uit van de vzw DoucheFLUX. De bouwvergunning voor het project is goedgekeurd, meldt het Anderlechtse schepencollege.

Het gebouw aan de Veeartsenstraat 84, vlakbij het Brusselse Zuidstation, mag omgebouwd worden tot een dagcentrum voor kansarme personen. De vzw DoucheFLUX wil er 24 douches installeren, een wassalon en vierhonderd lockers waar daklozen hun spullen kunnen opbergen.

Het Anderlechtse schepencollege twijfelde aanvankelijk of het project in de praktijk wel zou functioneren. De organisatie lanceerde eerder zelfs al een petitie uit vrees dat ze geen stedenbouwkundig attest zou krijgen. Dat is nu dus toch gebeurd, maar de vzw moet het project wel zelf financieren.

DoucheFLUX is een privé-initiatief dat zowel een beroep doet op de vrijgevigheid van particulieren, verenigingen, bedrijven als van publieke overheden. De vzw werkt in overleg met de Brusselse armoede- en daklozensector.