Douches en warme maaltijden voor Vorstse gezinnen die sinds vrijdag zonder gas zitten

Shutterstock
De tientallen huishoudens in de Brusselse gemeente Vorst die sinds vrijdag zonder gas zitten, kunnen vanaf vanavond terecht op het Sint-Denijsplein voor een douche. In een school in de Driesstraat kunnen de gezinnen nog tot vanavond 20.30 uur terecht voor een warme maaltijd. 

"De buurtbewoners kunnen deze diensten gebruiken tot de situatie hersteld is", zegt burgemeester Stéphane Roberti. Voor alle vragen over het probleem kunnen de betrokken gezinnen bellen naar 0474/71.65.26.

Oorzaak is een lek dat zich voordeed in een waterleiding van Vivaqua en waardoor een gasleiding van Sibelga doorboord werd. Zowat 180 huishoudens werden vrijdagavond zonder gas gezet door de schade aan de leiding die de omgeving van het Sint-Denijsplein in Vorst bevoorraadt. Zestig van hen konden zaterdag opnieuw op het netwerk worden aangesloten. Het ging om verschillende straten, maar vanavond zijn er enkel nog problemen in de Hallestraat.

Vivaqua zegt dat het waterlek vrijdag al gedicht kon worden, maar Sibelga heeft wel nog werk voor de boeg om de schade te herstellen. "Er zijn heel wat kubieke meters water in de gasleiding terechtgekomen. We moeten al dat water eruit krijgen voor we de klanten opnieuw kunnen aansluiten."

Sibelga benadrukt ook dat er geen gevaar bestaat. Er moesten geen omwonenden geëvacueerd worden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Etienne Callebout

    Zal mooi achtergelaten worden zeker weten graag foto s na gebruik er van .