Douane gaat federale politie helpen bij grenscontroles

Vanaf woensdag zullen tot honderd douaniers worden ingezet om de federale wegpolitie bijstand te leveren. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) heeft daarvoor het licht op groen gezet.
Photo News Vanaf woensdag zullen tot honderd douaniers worden ingezet om de federale wegpolitie bijstand te leveren. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) heeft daarvoor het licht op groen gezet.
De douane gaat bijstand verlenen aan de federale politie bij de controles van de grenzen. Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) heeft daarvoor het licht op groen gezet na een vraag van de federale politie.

Vanaf woensdag zullen tot honderd douaniers worden ingezet om de federale wegpolitie bijstand te leveren. Ze zullen ondersteuning bieden bij de controles van de grenzen, die gesloten zijn voor niet-essentiële verplaatsingen.

Minister De Croo benadrukt dat de andere activiteiten van de douane in lucht- en zeehavens blijven doorgaan. "Ook de strijd tegen de illegale drughandel gaat onverminderd verder", luidt het. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jules Vermeers

    Hadden ze die nooit opgezet we waren beter af.

  • Alex Wellens

    Dus ze gaan hun werk nog eens doen, tzal wennen zijn?

  • Charel Jansens

    Gaan zij die normaal hiervoor opgeleid eindelijk hun werk laten doen?