Douane doekt illegale sigarettenfabriek op die 1,17 miljoen aan accijnzen en btw ontdook

Thinkstock
Bij een inval in een magazijn in Grobbendonk heeft de douane gisteren een volledig geïnstalleerde illegale sigarettenfabriek aangetroffen. Dat meldt de FOD Financiën vandaag.

Er werden 3,2 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen samen met 1,35 ton versneden tabak, precursoren, sigarettenfilters en verpakkingsmateriaal van de merken Richmond en L&M. De in beslag genomen sigaretten en tabak vertegenwoordigen 1,17 miljoen euro aan ontdoken accijnzen en btw.
Volgens specialisten kunnen de aangetroffen machines tot 2.000 sigaretten per minuut produceren. 

In het magazijn werden ook woon- en slaapvertrekken aangetroffen voor acht personen. Voorlopig werden geen aanhoudingen verricht, maar het onderzoek in de zaak loopt nog volop.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Het belangrijkste probleem is: wat voor brol werd er bij in die sigaretten gedraaid. Dat de staat geld misloopt boeit mij minder. Zelf rook ik al 15 niet meer en ben er blij om, tegenwoordig weet je niet meer wat ze er indraaien.

 • filip CALLEWAERT

  Even naar Van Overtveldt bellen voor een ‘diamantairsdeal’

 • vangeel guido

  Het geld word verdeeld onder de ministers.

 • guido taens

  Als de regering niet zo inhalig was en ze gingen de sigaretten verkopen aan 0,25 euro/cent per pakje van 25 sigaretten dan komt men zulke toestanden nergens tegen en de ergste namaak kun je in Brussel ,de hoofdstad van ons België ,daar kosten overal deze sigaretten 0,25 euro/cent per pakje van 25 stuks,de echte dure sigaretten kosten tegenwoordig mééééér dan 1o gram heroïne.

 • roland peeters

  Was het niet beter geweest een inval te doen als er volk in de loods was ? Getipt of mag de douane niet denken ?