Doorbraak in onderzoek gruwelijke vondst romp: verdachte opgepakt

RTL Info
In het onderzoek naar het overlijden van Xhuliano B., de Brusselse rechtenstudent wiens romp op 9 juni werd aangetroffen in Wemmel, is een verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt de krant L'Avenir en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. De man verschijnt morgen voor de Brusselse raadkamer maar het parket geeft voorlopig geen verdere commentaar over het onderzoek.

Het waren arbeiders van de gemeente Jette die op dinsdag 9 juni de gruwelijke ontdekking deden toen ze in een bos op de grens tussen Jette en Wemmel zwerfafval en -vuil aan het opruimen waren. Ze vonden daar een grote reistas met de romp van een man waarbij het hoofd, de onderbenen en de onderarmen verwijderd waren. Op basis van een opvallende tatoeage op de romp kon het lichaal geïdentificeerd worden als dat van Xhuliano B., een jongeman van Albanese nationaliteit die in zijn eerste jaar rechten aan de ULB zat. De autopsie die op de lichaamsresten werd uitgevoerd, kon geen doodsoorzaak aan het licht brengen.

De jongeman was geen onbekende voor het gerecht. Zo had hij op 18-jarige leeftijd al een veroordeling tot 30 maanden cel met uitstel opgelopen omdat hij een klasgenoot met een baseballknuppel in elkaar had geslagen. In 2014 was hij dan opgepakt omdat vermoed werd dat hij cannabis dealde.

Volgens de krant L'Avenir is nu een Brusselse twintiger opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst, terwijl een tweede verdachte nog op de loop zou zijn. Beide personen zouden geïdentificeerd zijn na een telefonie-onderzoek. De man die aangehouden werd, zou alvast elke betrokkenheid bij het overlijden van Xhuliano B. ontkennen.