Door mondmaskerplicht geen popcorn meer in cinema?

Illustratiebeeld.
EPA Illustratiebeeld.
De overheid verplicht vanaf zaterdag mondmaskers in alle winkels, gebedshuizen, musea, bibliotheken én bioscopen. Of dat betekent dat er geen popcorn of ander snoepgoed meer gegeten mag worden tijdens de film, is voor bioscoopgroep Kinepolis nog onduidelijk. 

Op sociale media krijgt de grootste bioscoopgroep van het land vragen over de beslissing van de regering: moet het mondkapje op tijdens de film? En wat met eten en drinken in de zaal?

"Ook voor ons is dit nieuws en nog even onduidelijk", reageert het bedrijf via Twitter en Facebook. "We zullen morgen bekijken welke implicaties dit heeft en er ook duidelijk over communiceren." De snoepwinkels in de complexen zijn traditioneel een belangrijke bron van inkomsten voor Kinepolis en andere bioscopen.

Kinepolis zei in mei een "ernstige" financiële impact te verwachten door de coronacrisis, maar was er wel van overtuigd de crisis aan te kunnen. In België waren de zalen dicht van half maart tot eind juni. Begin juli openden ze opnieuw met een lagere maximumbezetting om de afstand tussen bioscoopgangers te verzekeren. 

Mondmasker nodig? Bekijk hier ons aanbod op HLN Shop. 

Lees ook:

Belgische bioscopen openen vandaag weer de deuren, maar zonder blockbusters: wat kan je wél gaan kijken? (+)

RECONSTRUCTIE. Hoe mondmaskers op enkele maanden tijd van ‘gevaarlijk’ naar ‘verplicht’ gingen (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Van loocke

    Ipv zich af te vragen of ze nog drank en snoepgoed kunnen verkopen ( daar gaat hen ten slotte om ) zou den ze beter het gebruik van de smartphone verbieden en controleren, want dat is de reden dat ik sinds 2012 niet meer ga, hoewel ik een filmfanaat ben.

  • Joske Zeeuw

    De maatregel gaat over gesloten ruimten, dus tijdens de film zal het masker ook wel verplicht zijn. Wil niet zeggen dat je af en toe geen snoepje achter het masker kan steken. Leuk is anders maar de achterliggende reden is duidelijk genoeg.