Doodsoorzaak jongen in jeugdherberg gekend

rv
De elfjarige jongen die in de nacht van donderdag op vrijdag overleed in een jeugdherberg in Oostende, stierf een natuurlijke dood. Dat meldt het parket, dat verder geen details wil geven.

Demian Ver Elst (11) werd rond 8 uur vrijdagochtend in een jeugdherberg in de Langestraat dood aangetroffen in bed. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De jongen zou vandaag 12 jaar oud geworden zijn.

Het labo en de wetsdokter gingen ter plaatse om de omstandigheden van het overlijden te onderzoeken. De deskundige kwam tot de conclusie dat het gaat om een natuurlijk overlijden. Over de precieze doodsoorzaak zal het parket niet communiceren.

Demian was in Oostende op zeeklassen met het Instituut Mevrouw Govaerts uit Heist-op-den-Berg. De afscheidsplechtigheid van Demian Ver Elst vindt plaats op zaterdag 13 mei om 10 uur in de aula 'Karel' van uitvaartcentrum De Ryck, Werftsesteenweg 6 in Heist-op-den-Berg.

Moeder laat naam overleden zoon Demian tatoeëren op arm | HLN Heist-Op-Den-Berg

In grote sierlijke letters prijkt de naam van de jonge Demian Ver Elst (11) op de arm van zijn moeder Daisy Nys. Demian overleed in zijn slaap in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 mei in een jeugdherberg in Oostende. - Heist-Op-Den-Berg