Doodrijder van Sander (17) had gedronken en reed te snel, maar familie neemt hem niks kwalijk

Alexander Haezebrouck
"Die gast is welkom op onze boerderij, als hij nood heeft aan een babbel." De familie van Sander Prat (17) uit Oostrozebeke is ontroostbaar, nu de benjamin van hun gezin is omgekomen bij een ongeval. Toch reiken ze de hand naar de 23-jarige doodrijder. "Dat hij te snel reed en gedronken had, maakt voor ons niks uit."

Ondanks hun immense verdriet om het verlies van de amper 17-jarige Sander, heeft zijn familie een halve dag na het ongeval al zelf contact gezocht met de jonge chauffeur die de overstekende fietser aanreed. "Toen we wisten wie Sander had doodgereden, heb ik hem gebeld", vertelde Stijn (32), Sanders oudste broer, gistermiddag op de binnenkoer van het landbouwbedrijf van zijn ouders. "Ik heb die gast verteld dat niemand hem iets kwalijk neemt. En dat het een ongeval was dat iedereen kon overkomen. Hij was duidelijk zelf nog altijd in shock. Zijn stem beefde."

De familie Prat wil de 23-jarige chauffeur zelfs ontmoeten. "Als hij nood heeft aan een babbel, mag hij altijd naar het erf komen. Ook op de begrafenis is hij welkom, zelfs nu we weten dat hij iets gedronken had en te snel reed. Op die rechte baan mag je 70 kilometer per uur, maar als we eerlijk zijn, weten we dat wij daar ook al eens te snel rijden."


Lees in onze Pluszone, exclusief voor abonnees, het trieste verhaal van de familie Prat. Proef nu vier weken voor maar twee euro.