Doodrijder uit Veurne was 5 jaar op de vlucht. Na 1 maand cel is hij vrijgelaten

De betreurde David Durie
JVK De betreurde David Durie
Een 31-jarige man uit Veurne die begin januari in Rotterdam opgepakt werd nadat hij als veroordeelde doodrijder 5 jaar op de vlucht was, is in Nederland na een maand in de cel opnieuw vrijgelaten. De Nederlandse autoriteiten lieten Nathan L. (31) vrij onder voorwaarden.  Het parket van Veurne en Freddy Durie, de vader van dodelijk slachtoffer David,  reageren onthutst op het nieuws.

Het parket van Veurne had gehoopt dat de man snel naar België zou komen om hier zijn celstraf uit te zitten. De man weigerde echter zijn vrijwillige terugkeer en tekende verzet aan. Daardoor bleef hij een maand in de cel in Nederland tot hij gisteren voor de rechter verscheen. Die besliste hem onder voorwaarden vrij te laten. Wellicht gebeurde dat omdat hij een vaste verblijfsplaats heeft in Rotterdam. De man moet volgende maand opnieuw voor de rechter verschijnen. Die zal dan beslissen over zijn uitlevering aan ons land, dit inzake een Europees Aanhoudingsbevel. De man kreeg in maart 2012 immers een gevangenisstraf van vijf jaar en vijf jaar rijverbod nadat hij op erg roekeloze wijze een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakte in Wulpen (Koksijde).

Op 21 januari 2011 scheurde hij met zijn nieuwe BMW aan liefst 160 kilometer per uur over de weg waar 90 was toegelaten. Hij kwam in een slip terecht naast de weg en knalde op een betonnen duiker. Een 21-jarige jongeman was op slag dood en drie anderen raakten zwaargewond. Nog voor zijn proces ging de man er als een haas vandoor.

Congo
Lange tijd werd gedacht dat hij in zijn geboorteland Congo vertoefde, maar hij verbleef al die tijd in Rotterdam, waar hij zelfs een gezin stichtte en ging werken. Aan zijn vlucht kwam begin januari een einde tot de politie hem op het spoor kwam. Nadat ze hem gedurende lange tijd observeerden, pakten ze hem op. Omdat de man verstek liet gaan voor zijn vonnis in 2012 kan hij eenmaal terug in België een nieuw proces aanvragen.  

Doordat de Nederlandse autoriteiten L. nu opnieuw vrijlieten vreest de vader van het slachtoffer dat hij opnieuw op de vlucht zal slaan. "We hebben lang moeten tandenknarsen tot hij opgepakt werd. En dat vijf jaar lang. Die man zit vol met leugens. Het enige wat hij verdient is om hier in België zijn celstraf uit te zitten", reageerde Freddy Durie toen de man opgepakt werd.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Dit is Belgisch,daarom schrikken we daar niet van!!!!.

 • Anonymous

  Haha en als je iets te laat door het rood rijd betaal je je blauw en serieuze sanctie tfoe gerecht!

 • Jean-Claude Pinoy

  Waarom moet iemand die bij verstek veroordeeld wordt, omdat hij niet op zijn proces kwam opdagen, een nieuw proces krijgen ? De wereld op zijn kop. Hij heeft de kans gehad om zich te verdedigen, maar heeft zichzelf buiten spel gezet. Afschaffen die handel. Gedaan met eieren te leggen onder deze onverantwoordelijke criminelen.

 • Anonymous

  Niet enkel in belgie wereldvreemde en corrupte rechters blijkbaar..

 • Michel Bossier

  Die rechter is 'familie' van het belgische rechtssysteem