Doodrijder Sint-Niklaas voor de rechter wegens drugsbezit: "Ik had die cocaïne bij me om weg te gooien"

Beeld van het dodelijke ongeval in Sint-Niklaas.
Kristof Pieters Beeld van het dodelijke ongeval in Sint-Niklaas.
De 21-jarige Anderson C. die op 27 augustus een mama en haar twee dochtertjes van het voetpad in Sint-Niklaas maaide toen hij met een rotvaart door het centrum scheurde, stond vandaag voor de rechter wegens drugsbezit. Hij werd in februari 2016 op straat in Sint-Niklaas door agenten betrapt met een halve gram cocaïne.

In 2017 werd C. hier al voor veroordeeld tot drie maanden cel en 6.000 euro boete, maar dat gebeurde bij verstek omdat de jongeman zijn proces toen niet bijwoonde. Toen hij na het ongeval deze zomer in de gevangenis belandde, werd hij daar op de hoogte gebracht van het verstekvonnis. Hij tekende verzet aan zodat de zaak nu opnieuw behandeld wordt.

"Ik had die drugs bij me om ze weg te gooien", vertelde C. vandaag aan de rechter. Zijn advocaat vroeg om een milde straf. "Het gaat om maar een halve gram drugs, C. was amper achttien jaar. Een jeugdzone", klonk het. "Ik dring er op aan om geen rekening te houden met de feiten van deze zomer, want het drugsbezit dateert van jaren voordien."

De rechter velt vonnis op 7 november. 

Anderson C. reed in augustus dit jaar aan hoge snelheid door het centrum van Sint-Niklaas. In een bocht aan een Lidl-filiaal verloor hij de controle over het stuur. Net op dat moment passeerden een mama en haar twee dochtertjes. Eén van de meisjes overleed ter plaatse. C. bleek geen geldig rijbewijs te hebben en mocht dus niet eens met een wagen rijden.

Kristof PietersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.