Doodrijder Saar (15) daagt niet op voor proces na nieuw ongeval met vluchtmisdrijf: "Hij vlucht opnieuw"

Miguel Verhelst, de man die Saar Gevaert doodreed, staat terecht na een nieuw ongeval met vluchtmisdrijf.
VHS / Deleu Miguel Verhelst, de man die Saar Gevaert doodreed, staat terecht na een nieuw ongeval met vluchtmisdrijf.
Miguel Verhelst, de 33-jarige man die in december 2015 in Gits de 15-jarige fietsster Saar Gevaert doodreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, was vanmorgen afwezig op de politierechtbank in Kortrijk, waar hij zich moest verantwoorden voor een nieuw ongeval met vluchtmisdrijf. Volgens zijn advocaat heeft hij de dagvaarding niet ontvangen omdat hij is verhuisd. 

Verhelst raakte in november 2017 in Ledegem met zijn auto van de weg af. Hij belandde in de gracht en botste tegen een elektriciteitspaal. De man bleef ongedeerd maar ging lopen. Dat was niet voor het eerst want ook na het ongeval van Saar Gevaert pleegde hij vluchtmisdrijf. Verhelst was toen bovendien onder invloed van alcohol, zijn auto bleek ingeschreven, verzekerd noch gekeurd. In beroep kreeg Verhelst voor dat ongeval ruim drie jaar met uitstel en tien jaar rijverbod. 

De moeder en de broer van Saar Gevaert, die uit nieuwsgierigheid deze morgen wél op de politierechtbank aanwezig waren, reageren verrast en ontgoocheld op het feit dat Miguel Verhelst vandaag afwezig bleef. "Hij vlucht opnieuw", zegt mama Ann Colson. "Het lijkt alsof hij weer zijn verantwoordelijkheid niet wil opnemen. Hij wist pas laat dat hij vandaag moest voorkomen, hoorden we van zijn advocaat. Dat snappen we niet. Het parket heeft weken geleden al gecommuniceerd over het ongeval met vluchtmisdrijf in Ledegem. Daarbij werd ook de datum bekendgemaakt wanneer hij zich moest verantwoorden."

De familie en de mama en broer van Saar waren wel aanwezig.
Henk Deleu De familie en de mama en broer van Saar waren wel aanwezig.

Geërgerde rechter stelt zaak uit

De familie van Saar hoopt dat de doodrijder straks wel voldoende gestraft wordt voor de nieuwe feiten waarvoor hij zich moet verantwoorden. "We zijn immers ontgoocheld in de straf die hij kreeg in ons dossier. Daarin werd hij veel te licht gestraft."

De politierechter stelde de zaak uit naar 16 april. "Ik dring er sterk op aan dat uw cliënt dan wél aanwezig is", kreeg de advocaat van Verhelst te horen. "Het heeft geen zin om weer met uitvluchten af te komen", klonk het geërgerd.

VHS107 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Hij zat misschien ' zat ' op cafe !

 • Vic Smeets

  Ik heb er geen probleem mee dat iemand een tweede kans krijgt , maar geen derde..... Opnieuw naast de pot pissen, zeer zwaar straffen met effectieve straffen!!

 • Billy Valcke

  Maar was er nu opnieuw een gerechtelijk "dwaling" een misoordeel,slechte inschatting..wat zijn die rechters slechte beoordelaars me dunkt.

 • jozef stevens

  Met dank aan het voordien te zwak optreden van justitie iemand doorrijden en vluchtmisdrijf plegen een strenge straf effectief had een herhaling kunnen vermijden.

 • Guido Volkaerts

  Arm België, waar criminelen, moordenaars en boeven mooie "rechten" en dure advocaten hebben en de slachtoffers vooral vervelende "plichten"... We moeten dringend ons rechtssysteem in de vraag stellen en herschrijven.